Akademien inför det okända

Akademien för det okända
Programledare: Caroline Giertz
Sändes: 2007

 

Under ett halvår ska sex elever erbjudas en utbildning inom det mediala, och målsättningen är att en av dem ska bli så duktig att det går att arbeta med denne i "Det Okända" sedan.

Min egna berättelse om medverkan i Akademien för det okända

I november månad 2006 blev jag tipsad av Caroline Giertz att ansöka till Akademien inför det okända. Uttagningen skulle ske i december nästkommande månad. Jag beslöt mig för att inte ansöka. Anledningen till att jag inte ville delta var för att jag saknade självkänsla och självförtroende. Jag saknade ett av de viktigaste redskapen inom detta, TILLIT. Jag hade hamnat i en svacka och jag var deprimerad.
 

En röst inom mig frågade hur jag kan tillåta en sådan chans få passera förbi mig? Tänk när jag har vaknat ur denna dimma och inser att jag inte tog chansen, jag är en person som alltid möter utmaningar och inte den som lägger mig för dem.

Jag minns att jag en kväll satte mig i spegelsalen på gymmet där jag arbetade, tände ljus och släkte ner. Sen tog jag en stund och iakttog mig själv i spegeln och samlade styrka. Efter detta kände jag mig starkare och beslöt mig för att skriva en ansökan.

Efter 3 dagar av tester och jury överlägganden blev jag en av de tio av 200 som sökte, som fick åka till Häringe slott. Jag visste inte vad som väntade eller vad det skulle leda till. Anledningen till att jag valde att delta, var för att tvinga mig till att våga möta mina rädslor. Jag skulle nu pressas och tvingas att ta mig ur min svacka. Jag utsatte mig frivilligt för denna press med utmaningar inför tv, för att få tillit igen. Jag visste att jag skulle bli tvungen att gå emot mina värsta farhågor, att misslyckas inför alla som skulle se programmet.


Med det som morot kunde jag ta mig ur min mörka svacka, och tillåta mina mindre bra prestationer ta plats som något bra, för att ge mig mitt önskade mål resultat. Det tog mig ett tag innan jag fann den. Det skedde något när Lena Ranehag var gästlärare på slottet. Hennes sätt att arbeta kunde jag relatera till, jag kände att jag inte var helt ute och cyklade.


Jag arbetade redan som medium men inte under press och hade mitt eget sätt som jag var van vid. Nu skulle jag göra allt på ett helt nytt sätt och våga tro på mina bilder och känslor. Jag är otroligt stolt över min prestation, jag vet att jag inte hade tillit och därför kunde jag inte förvänta mig ett konkret resultat. Idag har jag tillit till mig själv som medium och min förmåga. Jag fick precis det jag sökte. Mitt intresse var inte arbeta med det okända utan mitt syfte var att utvecklas och ta mig ur min svacka och det gjorde jag.

Vill du veta mer om min tid i Akademien och mina upplevelser boka mig för en föreläsning?

Boka föreläsning?

Integritetpolicy

Dina personuppgifter används enbart för att kunna kontakta dig angående din bokning. För att kunna ge information inför kurs, om intresseanmälan gjorts. För eventuella ändringar av bokning och för vidare kontakt ifall du fortsätter att använda mina tjänster. Genom att kontakta mig via formuläret godkänner du till detta.