Förnimmelse av mord

Förnimmelse till Mord
Programledare: Pontus gårdinger
Sändes: 2003

Se Artikeln här
 

Det var maj månad år 2002 som jag fick ett samtal av Caroline Giertz. Hon berättade om ett tv program som skulle spelas in och undrade om hon fick träffa mig för kanal5s programserie Förnimmelse av mord. Jag förstod det som att jag skulle vara statist men enligt Caroline skulle jag i så fall medverka som medium. Jag förstod ingenting, jag som medium?

Jag hade precis börjat gå i en cirkelgrupp som hölls av Elisabeth Lange samma månad som Caroline ringde. Elisabeth delade ut föremål som tillhörde henne själv och det räckte inte till alla så jag blev utan. Bredvid mig satt min väninna och ville att jag skulle ta föremålet hon fick. Hon kände inte för att göra övningen. Jag höll i en brosch som tillhörde Elisabeth och fick till mig en del information. Det jag såg fanns det koppling till och jag minns att jag själv blev förvånad. Denna övning kallas psykometri, avläsning av föremål.

Det var så det började, Elisabeth Lange rekommenderade mitt namn till Caroline Giertz då hon efterfrågade om hon visste någon som skulle kunna medverka i programmet.
I juni näst kommande månad kom Caroline Giertz hem till mig för att låta mig pröva ett "test mord" vilket innebar att de redan visste alla detaljer och hur mordet gått till. Jag hade inga förväntningar på mig själv, jag tänkte att om dem vill träffa mig och tror att jag kan vara intressant så varför inte. Jag visste att jag var medial men inte att jag var ett medium.

Jag minns ett av föremålen som jag fick läsa av, det var ett par vita tyg skor. Det var ett par saker jag höll i och jag fick till mig klara bild frekvenser om hur hon dog. Jag fick tillräckligt med information som stämde överrens med fallet. Jag blev ett av de 5 medium som skulle medverka. Jag förstår i dag vilken ära det är, då var jag mest förvånad och förstod inte riktigt vad det var jag gjorde och vad som skulle göras. Jag hade ingen erfarenhet förutom mina tidigare upplevelser.


Två månader senare i augusti började min första inspelning i Kalmar. Mitt första fall handlade om Annelie Ojonen som var försvunnen sedan 5 år tillbaka. Jag minns hur tydlig informationen var som jag fick. Information som hon förmedlade förundras jag fortfarande över att jag vågade säga. När jag är "uppkopplad" får det inte finnas utrymme för logik, då blir kommunikationen tydlig. Tilliten är det viktigaste redskap du har om du tvekar går logiken in och det försämrar resultatet. Erfarenheterna och utmaningarna utvecklade mitt mediumskap.


Jag skulle inte arbeta som medium. För mig var programmet en möjlighet att utmana mig själv. Men som jag ser det idag var det precis vad jag skulle arbeta med!
Vill du veta mer om mina upplevelser i förnimmelse av mord boka mig för en föreläsning?

Boka föreläsning!

Integritetpolicy

Dina personuppgifter används enbart för att kunna kontakta dig angående din bokning. För att kunna ge information inför kurs, om intresseanmälan gjorts. För eventuella ändringar av bokning och för vidare kontakt ifall du fortsätter att använda mina tjänster. Genom att kontakta mig via formuläret godkänner du till detta.